Gellénházi Nőklub - Üdvözöljük!

Aktualitások

November 02. 18:00

Előadás: Úti élmények, Ea.: Dr. Literáti-Nagy Ferenc

November 23. 18:00

Adventi koszorú készítés

November-december

Sütő –főző tanfolyam, Vezeti: Horváth Mária szakoktató

Orchidea Kamarakórus

A kórus a Gellénházi Nőklub tagjaiból verbuválódott 2004 februárjában. Tizenhárom lelkes tag alkotja, akiket a zene szeretete kovácsolt össze. Repertoárjuk a gregoriántól a kortárs zeneszerzőkig mindent átölel. Ha egy rendezvény hangulata úgy kívánja, bátran nyúlnak a könnyűzene (musical, pop, rock, stb.) ismertebb darabjaihoz.

Megalakulása óta számos fellépési lehetőséget kapott a kórus. Csak 2007-ben tizenkilenc meghívásnak tettek eleget. Puchbergi (Ausztria) fellépésük során egy Európai Uniós fesztiválon vettek részt. Fellépéseik közül kiemelkedik a karácsonyi koncertjük, melyet minden évben az éjféli mise előtt adnak a gellénházi templomban. 2007-ben Szepetneken a kórus nívódíjban részesült. 2008-ban minősítő hangversenyen mérettették meg magukat. A kórus munkáját a zsűri arany minősítéssel díjazta.

A község kulturális életében fontos szerepet töltenek be, és szívesen adnak műsort a környező településeken is. Kórusvezetőjük Kincses Ildikó, aki 2007-ben a szepetneki versenyen karnagyi nívódíjban részesült.